Koningsdag

Ben je er klaar voor?

zaterdag 27 april 2019

Op zaterdag  27 april kleurt Middelburg weer oranje, want dan is het weer Koningsdag in Middelburg. 

Bekijk het programma

Deze dag staat traditioneel in het teken van veel gezelligheid met sport en spelactiviteiten en het massaal samenkomen op de markt voor een gevarieerd programma van muziek en entertainment. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden! 

Om 08:00 uur begint het ringrijden op het Abijplein. De officiële opening op de Markt met de openingstoespraak van Burgemeester Bergmann zal om 08:45 uur starten. Aansluitend het vlag hijsen en de traditionele Aubade, welke muzikaal begeleid zal worden door Brassband Middelburg.

Na afloop van de Aubade zal Brassband Middelburg een concert verzorgen op de Markt en kunnen de kinderen vanaf 10:00 uur een spelkaart ophalen voor de kinderspelen, georganiseerd door de diversen scoutinggroepen van Middelburg. Omstreeks 10:45 is de beurt aan het Middelburgs Muziekkorps om de Markt te voorzien van de nodige muziek.

FUN&GAMES Magic Show -- 13:00 uur - 14:00 uur

Een wervelende en magische kindershow. Eigenlijk geschikt voor de hele familie. Hier mogen de kinderen niet alleen mee doen, raden en roepen. Maar sommige kinderen worden zelf op het podium gevraagd door de goochelaar. Op het podium krijgen zij de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen tijdens de kindershow. Als beloning heeft kindergoochelaar Louis Baerts een zeer speciale balloncreatie voor deze kids.

Juf Roos -- 14:30 uur - 15:00 uur

Juf Roos is de YouTube-hit van het jaar. In dit oer-Hollandse YouTube-programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs inmiddels in hun hart gesloten.

Stefania -- 15:15 uur - 15:45 uur

Stefania is een Nederlands-Grieks multitalent die als zangeres hoge ogen gooide met haar debuutsingle ‘Stupid Reasons’. Op 15 maart is de nieuwe single van Stefania verschenen, getiteld ‘Wonder’.Als actrice is ze onder meer te zien in drie verschillende bioscoopfilms. Naast een grote following op Instagram en TikTok is ze ook zeer actief op YouTube – niet alleen op haar eigen kanaal maar ook als presentatrice bij de bekende kanalen MEIDEN magazine en Yours Today

Jacin Trill -- 16:00 uur - 16:30 uur

Jacin Trill heeft eigenlijk maar één boodschap voor de wereld: No more bad vibes. De titel van zijn tape ‘Happyland’ die in september 2017 uitkwam, zegt alles. Juist als het leven tegenzit, laat de Hoornse Jacin Trill je zien dat achter elke wolk de zon schijnt. En Jacin kan het weten.
 

Sixties Revolution Liveshow! -- 17:00 uur - 18:00 uur

Sixties Revolution is dé cover band die de jaren 60 muziek weer tot leven brengt. Zang, een origineel jaren 60’ Philicorda orgel, bas, gitaar en drums brengen samen met de bandleden Arjan, Rob, Jules en Jan de muziek weer tot leven. Hun repertoire is uitgebreid en verrassend. Steeds weer vullen ze dit repertoire aan met nummers uit de 60-er jaren.
 

Navarone -- 18:30 uur - 19:30 uur

Navarone is de eerste band ter wereld die heeft deelgenomen aan "The Voice of Holland" en wist vervolgens gelijk de finale te halen. Inmiddels kent iedereen Navarone. Uitverkochte concerten, twee keer spelen in het voorprogramma van Anouk in ZiggoDome en hun single ‘Perfect design’ voor een miljoenenpubliek op televisie.
Maar Navarone heeft ook voor die tijd zeker niet stil gezeten. Zo was Navarone onder andere support act van Deep Purple, heeft inmiddels vier studioalbums en stond al op festivals als Sziget, Down the Rabbit Hole en Paaspop.
 

Memphis Maniacs -- 20:00 uur - 21:00 uur

Het succesvolle concept van de “Meesters van de Mash-Up” is inmiddels bekend in binnen- en buitenland: knallers van hits uit zéér diverse genres worden door en over elkaar heen gegooid, waarbij de draaitafels zijn vervangen door 5 performers die deze mash-ups in een adembenemende show gieten.
 

Cascada -- 21:15 uur - 21:55 uur

Cascada is een Duitse dance/trance act die bestaat uit het producersduo Manuel Reuter (DJ Manian) en Yann (Yanou). Het gezicht van Cascada is zangeres Natalie.

Cascada heeft sinds 2004 verschillende hits gehad in Duitsland, zoals 'Piece of Heaven', 'Miracle', 'Bad Boy' en 'Everytime We Touch' . Deze laatste is de eerste die het ook in het buitenland goed doet, waaronder de Verenigde Staten, Engeland en natuurlijk ook ons land.

Stuk -- 22:00 uur - 23:00 uur

Sinds 2015 timmert STUK hard aan de weg. Waar ze op YouTube onder de naam StukTV domineren met ruim 1,6 miljoen abonnees, zijn ze ook in het festival en club circuit naam aan het maken. Met ruim 250 shows op de teller staat dit ervaren trio bekend om hun energieke liveshows met een hoog party-gehalte.

DJ Ruthless -- 23:00 uur - 00:00 uur

Ruthless begon in 1995 met het draaien van platen en kort daarna maakte hij al mixtapes voor lokale radiostations zoals Radio Balans en Stadsradio Rotterdam. Hij begon als een hardcore DJ en werd resident DJ bij Kozmoz (BE) en Maddox (NL).

Sinds 2002 speelt Ruthless over de hele wereld. Je kunt hem vinden in de grootste clubs en natuurlijk de grote evenementen zoals Qlimax, Defqon 1, Decibel, Tomorrowland, Mysteryland, Reverze en nog veel meer!

Zijn favoriete stijlen zijn Hardstyle, Jump / Tek, Oldschool en Early Hardcore! Wanneer Ruthless zich achter de decks bevindt, kun je snelle mixen, exclusieve tracks en verschillende hardere stijlen verwachten in één dj-set.

Ruthless heeft zich ontwikkeld tot een echte podiumentertainer. Hij is in staat om iedere menigte te behagen.