Het University College Roosevelt organiseert Cultureweek Middelburg

Dit evenement vindt plaats op 27-04 tot en met 01-05

Programma aangeleverd vanuit het UCR

Maandag 27 april

Koningsdag hebben we een Lasergame- evenement. Samen met Stichting Evenementen Middelburg wordt er voor gezorgd dat Koningsdag 2015 een onvergetelijke dag zal worden. U bent ongetwijfeld bekend met het fenomeen lasergamen; in een donkere ruimte een strijd voeren om wie de beste soldaat is met een laserpistool als uitrusting. Van 10:00 uur tot 18:00 uur kunt u ons vinden in het voormalige St. Willibrord, op de kruising van Bachtensteene en de Lange Noordstraat. Deelnemen kan vanaf € 3,- euro voor kinderen onder de 12 jaar, € 4,- euro voor studenten en scholieren (op vertoon van universiteitspas, scholierenpas, CJP-pas en dergelijke) en € 5,- euro voor volwassenen. Alle opbrengsten gaan naar Stichting leergeld. We hebben voor iedere winnaar een prijs!

Dinsdag 28 april

Op dinsdag wordt er een filmfestival voor korte studentenfilms georganiseerd in samenwerking met Cinema Middelburg. Talentvolle jeugd van zowel UCR en uit de Provincie Zeeland laten hun werk zien op het grote scherm. Aanvang om 19:30 uur in Cinema Middelburg. Kaartjes kosten € 2.50,-. Verkooppunten UCR en aan de deur.

 

Woensdag 29 april

In het midden van de week hebben we een culinair hoogtepunt, namelijk BRASA. BRASA betekent ook wel ‘omhelzen’. Met dit evenement bereiden studenten en leraren van UCR en een aantal externe partners internationale gerechten. Ook dit jaar zullen er weer gerechten zijn uit Mexico, Pakistan, Duitsland, Engeland en nog veel meer. Het evenement begint om 18:00 uur.Tickets zijn € 5,- en daarvoor kun u 4 porties uitkiezen. Tickets worden aan de deur verkocht. Aansluitend op het internationale eten worden er gratis workshops gegeven in bijvoorbeeld henna painting en rumba dansen.

 

Donderdag 30 april

We pakken groots uit met een Benefietconcert met onder andere PEER!, Steady New Sounds en UCR bands. We beginnen om 19:30 en tijdens het concert bieden lokale bars en restaurants heerlijke hapjes en drankjes aan. De opbrengst van de stands die door ons worden verhuurd gaat naar het goede doel Stichting Leergeld. Deze stichting zet zich in voor kinderen die aan de zijlijn staan omdat zij om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld biedt kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

 

Vrijdag 1 mei

Als afsluiter hebben we twee evenementen: een speurtocht en “film op het marktplein”. Speur jij vrijdag 1 mei met ons mee in de oude binnenstad van Middelburg? We gaan op deze dag de cultuur en geschiedenis van Middelburg ontdekken. Langs de route zijn er allerlei spelletjes en opdrachten te doen waarbij je je speurneus moet inzetten. De speurtocht begint om 11:00 uur op het Abdijplein voor het Zeeuws Museum. Breng een camera mee, zodat je kan bewijzen dat jouw team de beste speurders heeft! Wil je gegarandeerd mee kunnen doen aan de speurtocht, stuur dan even een mailtje naar cultureweek@rasa.ucr.nl met het aantal personen in je groepje. Houd onze Facebookpagina in de gaten of er nog plekjes over zijn.

Cultureweek 2015 eindigt met de traditie “Film op het Marktplein”. Geniet met familie en vrienden van twee geweldige films: een speelfilm en de winnende korte film van het CameRa Film Festival. Aanvang 20:15 uur voor het Oude Stadhuis. Zelf een stoeltje meenemen! Haal tijdens de film popcorn of een suikerspin bij onze stand bemand door Gradweek. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de aankondiging van de film die zal worden vertoond. De toegang is gratis!

 

Comments are closed.