Koningsdag 2017

 

koningsdag hi resOp donderdag 27 april kleurt Middelburg weer oranje, want dan is het weer Koningsdag in Middelburg. Deze dag staat traditioneel in het teken van veel gezelligheid met sport en spelactiviteiten en het massaal samenkomen op de markt voor een gevarieerd programma van muziek en entertainment. Ook dit jaar belooft dit weer een spektakel te worden! Bekijk hieronder het programma!

 

 

08:45 - Openingstoespraak Burgemeester
09:00 – 09:30 - Aubade “Jeugd Brassband Middelburg”
09:30 – 10:30 - Brassband Middelburg
10:00 – 12:30 - Kinderspelen
10:45 – 11:45 - Middelburgs Muziekkorps
13:00 – 13:30 - Bobo
14:00 – 14:45 - One Two Trio
15:00 – 15:30 - Snollebollekes
16:00 – 17:00 - PEER
17:30 – 18:30 - U2 BY RU2
19:15 – 19:45 - Kraantje Pappie
19:45 – 20:30 - DJ Tjitse Leemhuis
20:30 – 21:30 - The Originals, blok I
21:30 – 22:00 - Isabel Provoost
22:00 – 23:00 - The Originals, blok II
23:00 – 00:00 - Brennan Heart

Let op:
i.v.m Koningsdag is de weekmarkt in Middelburg verplaatst naar woensdag 26 april!

Optredens Koningsdag Middelburg

brennan_heart_2015BRENNAN HEART
Inmiddels is er de laatste jaren een traditie ontstaan dat we als afsluiter even springend koningsdag afsluiten! Het dak ging er de laatste jaren al vanaf met namen als Mental Theo, FeestDJ Ruud en LNY TNZ. Dit jaar zetten we deze traditie weer voort en hebben we weer een geweldige knaller: BRENNAN HEART!

Brennan Heart behoort tot de eredivisie van het hardstyle-genre en werd in 2016 gekozen bij de 100 populairste DJ’s in de jaarlijkse DJ Mag Top 100 verkiezing, als nummer 59. Met tracks als ‘Lose My Mind’ en ‘Running Late’ heeft hij de standaard gezet voor melodieuze en vocale tracks in het genre, die ook duidelijk als zijn trademark kunnen worden beschouwd. Brennan Heart heeft meerdere keren op main-stages gestaan van evenementen als Qlimax, Decibel, Defqon.1 en Mysteryland. Daarnaast draait hij tevens wereldwijd op evenementen in bijvoorbeeld Zuid-Korea, Australie, Zuid-Amerika, Mexico en USA.

In 2013 richtte hij zijn eigen label Brennan Heart Music op (nu genaamd WE R Music). Naast eigen producties, remixt Brennan Heart veel tracks van collega-Hardstyle dj’s, zoals Headhunterz, Technoboy, Wildstylez en The Prophet. Ook brengt Bohn muziek uit onder andere aliassen, zoals Blademasterz, waarbij de ‘Early Hardstyle’ in het middelpunt staat. In 2015 lanceerde Bohn het concept I AM HARDSTYLE tijdens Amsterdam Dance Event in de Heineken Music Hall. Inmiddels wordt I AM HARDSTYLE wereldwijd door fans omarmd.

 

Crane_HRKRAANTJE PAPPIE
”Feestie!” Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven.
Na de release van de single ‘Waar Is Kraan’ in 2012 en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kent iedereen de muziek van Kraantje Pappie met zijn messcherpe flow en humoristische teksten.
Kraantje Pappie zet ijzersterke liveshows neer en heeft vele optredens gehad op poppodia tot festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Lowlands.
Kraantje heeft tot dusver zes albums en verschillende EP’s en singles uitgebracht. Bekende nummers zijn “Waar is Kraan”, “Alles gaat voorbij” en “Handen omhoog”
In 2013 debuteerde Van der Zouwen als televisiepresentator en presenteerde hij samen met Geraldine Kemper het tweede seizoen van het programma The Next MC. Het jaar daarop ging Kraantje door met presenteren bij het televisienetwerk BNN. Hij maakte deel uit van de groep presentatoren van het Nederland 3-programma De Social Club. Ook als presentator gebruikte hij de naam Kraantje Pappie.

 

The OriginalsTHE ORIGINALS
“Alles op verzoek”
The Originals spelen alles op verzoek. Maar dan ook echt álles. Op verzoek! Verzin een liedje, vraag het aan en The Originals spelen het direct. Met hun onovertroffen show verovert de band elk publiek, op festivals en bedrijfsevents, in concertzalen, feesttenten en zelfs vanuit de radiostudio.

Tijdens hun maandelijkse showcase in De Coen & Sander Show op Radio 538 en op plekken als Strandfestival ZAND, 538Live XXL, De Vrienden van Amstel Live, Stöppelhaene en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, bewijzen The Originals keer op keer hun naam als de meest muzikale en interactieve live-act van Nederland.

100% interactief muziekspektakel
Het publiek staat centraal in de show, want vanaf het verzoekjespodium midden in ‘de zaal’ bepalen mensen zelf wat The Originals spelen. Tel daar hun aanstekelijke enthousiasme, drie opvallende led-schermen, de nodige instrumentale acrobatiek en natuurlijk hun stralend roze pakken bij op en je bent verzekerd van 100% interactief muzikaal spektakel!

De vijf multi-instrumentalisten hebben naast The Originals hun sporen al ruimschoots verdiend met acts als De Coronas, Volumia!, Ed Struijlaart, Crazy Pianos, VanVelzen en Rigby. Kortom, wat is jouw favoriete liedje? Reken maar dat The Originals het spelen!

Snollebollekes 2015 (2)SNOLLEBOLLEKES
Als feest een naam moet krijgen, dan zou het snollebollekes heten! Snollebollekes is een feestact opgericht door cabaretier Rob Kemps en dj’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Het trio kenmerkt zich in een combinatie van moderne sound met “hoempapa” in de vorm van aanstekelijke après-ski- en carnavalsmuziek

Kemps, bekend van de televisietalentenjacht Lama Gezocht, is het gezicht van de groep. Als hij in contact wordt gebracht met Gofers en Huismans ontstaat het idee voor Snollebollekes. De eerste single Vrouwkes werd in 2013 meteen een succes. Het nummer werd een jaar later tijdens de Buma NL Awards uitgeroepen tot beste single van 2013. De opvolger, Snollebolleke, werd in Nederland geen hit maar bereikte in de Belgische Ultratop 50 plaats twee. Na carnavalskrakers als Links, rechts en Alaafrojack werd in 2016 het nummer Daar gaat ze aan het reportoire toegevoegd, met het refrein van Clouseau

In 2017 brachten zij de inmiddels beroemde en beruchte carnavalskraker “Springen nondeju” uit, welke in menig carnavalscafe en -tent uit de speakers heeft gegalmd. Nu is Middelburg aan de beurt voor een stukje Brabant in Zeeland!

RU2_3bU2 tributeband RU2
Met eenzelfde passie als U2 brengt RU2 een tribute aan hun Ierse helden. RU2 is opgeklommen tot één van de beste en meest succesvolle U2 tribute bands van de Benelux. Door haar sound, uitstraling en enthousiasme, spat het U2-gevoel van het podium af en weet de band als geen ander het publiek te bespelen.

Tijdens het optreden van ongeveer een uur op de markt in Middelburg brengt RU2 een gevarieerd repertoire waarbij alle stijlen en periodes van U2 aan bod zullen komen.
Opzwepende rock classics, ‘kleine’ akoestische ballads, de prachtige hedendaagse hits maar ook minder bekende maar zeker niet minder mooie songs die een must zijn voor elke U2-fan. De show is overtuigend, opzwepend en meeslepend…maar blijft vooral….U2! RU2…More than a tribute!

 

Team+Sanne+-+Isabel+ProvoostISABEL PROV