Intocht Sinterklaas Middelburg 2017

Op zaterdag 18 november brengt de pakjesboot Sinterklaas weer naar Middelburg. Samen met zijn Pieten zet Sinterklaas rond 13.30 voet aan wal bij de punt (gedenknaald aan de Rouaansekaai) en wordt hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann.

Evenals andere jaren wordt het weer een gezellig druk rond de Beatrixbrug. Wij hopen ook dit jaar weer op veel kinderen die vol verwachting uitkijken naar de aankomst van Sinterklaas. Na ontvangst zullen de Sint en de Pieten een ronde doen door de stad richting de Markt. Op de Markt zelf begint omstreeks 14.30 een programma dat zal duren tot ongeveer 16.00.

NCV-vlag-glutenvrije-pietGlutenvrije pieten 
Dit jaar lopen er, naast de pieten met regulier snoepgoed, ook een tweetal pieten met glutenvrije pepernoten en snoepgoed rond. Speciaal voor alle kinderen die glutenvrij moeten eten. Dit wordt verzorgd door de NCV en de pieten zijn herkenbaar aan de groene vlaggen (zie afbeelding).

logoglutenvrijepiet_w200_h150Wat is NCV?
Een Sinterklaasfeest is voor alle kinderen, dus ook onze glutenvrije kinderen! Dat is wat we dolgraag willen vanuit de NCV. Wij zien het helemaal voor ons, alle glutenvrije kinderen die straks langs de kant van de weg staan en hoopvol uitkijken naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. En daar komen ze dan eindelijk. En wat zien we daar?! Tussen alle knechten van Sinterklaas lopen speciaal herkenbare Glutenvrije Pieten met glutenvrije pepernoten en snoepgoed. Die zijn exclusief uit Spanje meegekomen voor kinderen met een glutenvrij dieet.

 

IMG_7533

Win een meet & greet met Sint & Piet
Wil jij je kind, kleinkind, neefje of nichtje een onvergetelijk moment bezorgen?
Ook dit jaar organiseert de SEM tijdens de traditionele intocht op zaterdag 18 november weer een meet & greet met de Sint en hoofdpiet in het stadhuis van Middelburg na afloop van de intocht door de binnenstad van
Meer informatie en meedoen aan de actie kan via de de facebookpagina van de SEM

 

Kidz-djOptreden Kidz-DJ
Tijdens het Sinterklaasprogramma op de Markt zal er een optreden zijn van Kidz-DJ. Een optreden van de Kidz-DJ staat garant voor een interactief feest voor kinderen en natuurlijk voor alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes… eigenlijk gewoon voor iedereen! De Kidz-DJ draait zijn nummers van al zijn cd’s en tijdens de intocht met name hun eigen speciale I LOVE SINT-CD. In de show zitten veel interactieve elementen die voor zowel kinderen als voor ouders bedoeld zijn. Wie doet mee met de Kidz-DJ Danswedstrijd? Wie gaat samen met de Kidz-dj scratchen! Welke papa danst het coolst? 

Programma Sinterklaasintocht Middelburg 2017
(tussentijdse wijzigingen voorbehouden)

Tijdstip Locatie Gebeurtenis
13:00/13.30 Punt Verwelkomen publiek door spreekstalmeester Bert van Leerdam en voorbereiden van aankomst Sinterklaas
13.30 Punt Aankomst “Pakjesboot 8” & “Pakjesboot 9” met Sinterklaas & Pieten
13.45 – 15.15 Punt / binnenstad Middelburg / Markt Start rondgang naar en door de binnenstad van Middelburg door de Sint te paard en de Pieten samen met drumcorpsen
Route:
Dam, linkerzijde
Korte Delft
Lange Delft
Segeerstraat
Houtkaai
Turfkaai
St. Jansstraat
Lange Delft
Burg
Koorkerkhof
Koorkerkstraat
Lange Delft
Markt
Gravenstraat
Zusterstraat
Plein1940
Korte Geere (rechts, buitenom de Geerepassage).
Lange Geere (rechts af)
Beenhouwerssingel
Langeviele
Eind punt: Markt
14.00 – 15.15 Markt Start programma op de Markt met een optreden van  de Kidz-DJ
15.15 – 15.45 Markt Ontvangst Sinterklaas en Pieten op overdekt podium door de Burgemeester.
16.00 – 16.30 Stadhuis Meet & Greet met Sint en Piet voor de prijswinnaars van de SEM Facebookactie.
(alleen voor winnaars van de meet & greet aktie op Facebook)

 

Impressie van de Sinterklaasintocht van 2016 (Fotografie Ricardo Kievit)