Oldtimerdag 2018 Middelburg

Oldtimerdag Middelburg 2018

Op Zaterdag 8 september 2018 organiseert de Stichting Evenementen Middelburg voor de 20e keer de traditionele Oldtimerdag Middelburg. Een dag waarop zowel liefhebbers als eigenaren van klassieke automobielen weer kunnen genieten van wat er in het verleden aan moois is gemaakt en door trotse eigenaren op de weg wordt gehouden.

Dit alles wederom op de prachtige locatie van de Markt van Middelburg. Deze dag valt samen met de Open Monumentendag. Op de Markt in Middelburg herleven tijdens deze Oldtimerdag die oude tijden en komen vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur zo’n 100 klassieke voertuigen bijeen om aan het publiek getoond te worden. Verspreid over de dag staan er 3 rondritten gepland van ongeveer een uur door Middelburg en omgeving, waarbij enkele mooie plekjes van Walcheren worden aangedaan. Bij terugkomst op de Markt krijgt iedere auto speciale aandacht tijdens het “concours d ’élégance”. Ook dit jaar zijn er weer een aantal leuke prijzen te winnen in een aantal verschillende categorieën.

Dit jaar besteden we speciale aandacht aan het automerk Saab, want precies 50 jaar geleden kwam in 1968 de Saab 99 op de markt, en 40 jaar geleden in 1978 de Saab 900. Deze auto’s hebben altijd een enthousiaste aanhang gehad en dankzij hun vindingrijke veiligheidsmaatregelen en unieke styling, hebben zij al die jaren eraan bijgedragen dat het veiliger en leuker werd op de Nederlandse wegen.

 

 

 

 

 

 

Het inschrijfgeld voor deelname aan de Oldtimerdag bedraagt €10,00. Hiervoor zijn deelnemers verzekerd van een plaatsje op de Markt van Middelburg en ontvangen zij een consumptie, herinneringsschild en prachtige foto van eigenaar en voertuig. Heeft u zelf geen Oldtimer, dan bent u vanzelfsprekend toch van harte welkom, want het bezoeken van de Oldtimerdag is geheel gratis!

Programma:

Openingstijden Oldtimerdag op de Markt in Middelburg van 09.00 tot 16.30.

11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur
Concours de Élégance

Diverse rondritten van de Oldtimers over Walcheren
Bij terugkomst op de Markt worden de auto’s apart aan het publiek gepresenteerd begeleid met leuke achtergrondinformatie

16. 00 uur
Prijsuitreikingen

16.30 uur
Sluiting van de oldtimerdag

Gedurende de dag is er ook, geheel in stijl, een muzikale omlijsting.

Wilt u ook met uw oldtimer aanwezig zijn? Aanmelden kan via deze link